Friteuza cu aer cald, cunoscuta si sub numele de Air Fryer, functioneaza prin incalzirea si circularea rapida a aerului cald in jurul alimentelor, astfel incat acestea sa devina crocante si bine gatite. Acest proces se realizeaza prin intermediul unui ventilator si a unui element de incalzire.

In cazul unei friteuze cu aer cald, alimentele sunt plasate intr-o tava si expuse curentilor de aer cald, care coacesc alimentele prin incalzirea rapida a exteriorului acestora. Acest proces ofera un rezultat similar prajirii in ulei, fara a fi nevoie de ulei sau de cantitati mari de grasimi.

In plus, friteuzele cu aer cald au un control precis al temperaturii si al timpului de gatire, astfel incat alimentele sa fie coapte uniform si la perfectionare. De asemenea, acestea au, de obicei, functii de siguranta, cum ar fi oprirea automata a curentului in caz de supraincalzire.

In concluzie, friteuza cu aer cald functioneaza prin incalzirea si circularea rapida a aerului cald in jurul alimentelor, astfel incat acestea sa devina crocante si bine gatite. Acest proces ofera un rezultat similar prajirii in ulei, fara a fi nevoie de ulei sau de cantitati mari de grasimi, si permite un control precis al temperaturii si al timpului de gatire.